Algemene Voorwaarden

Algemene voorwaarden

Design By Pixie

TARIEVEN:

Alle afgegeven tarieven zijn inclusief de gebruikte materialen en reiskosten à € 0,50 per km, opbouw/afbouwtijd. exclusief eventuele parkeerkosten tenzij het op de desbetreffende website anders vermeldt staat.
Ik hanteer een uurprijs, moet er langer gewerkt worden door omstandigheden buiten mijn wil, dan kan de prijs van de offerte verschillen met het bedrag op de factuur. 

 Bij speciale effects word de prijs voor aankoop van materiaal en toepassing ook aangerekend 

Als bron voor de reiskostenberekening wordt google maps gebruikt.

OFFERTES, OPDRACHTBEVESTIGINGEN, FACTUREN, HERINNERINGEN EN AANMANINGEN:

Offertes, opdrachtbevestigingen en facturen worden altijd per e-mail verzonden. Indien u deze liever per post wilt ontvangen kan ik u vanzelfsprekend tegemoet komen.

Offertes zijn geldig tot 14 dagen na opmaakdatum.

Herinneringen en Aanmaningen worden per e-mail en per post verzonden.


ALLE PRIJZEN VAN COLLEGA'S WORDEN ALTIJD INCL. BTW GEREKEND. 

BOEKING:

DESIGN BY PIXIE hanteert een startboeking vanaf 2 uur. Wilt u DESIGN BY PIXIE boeken voor een kortere tijd dan is dat mogelijk, echter het tarief dat u betaalt blijft gelijkt aan het tarief dat staat voor 1 uur of 1 ½ uur voor 

 ( schminken en glittertattoos ).

 afspraken per e-mail, sms en chat zijn geldende overeenkomsten. Bij voorkeur per e-mail. Deze zal 1 a 2 keer per dag gecheckt worden.

DESIGN BY PIXIE brengt 50% in rekening voor aanbetaling van de het totaal bedrag van de opdracht voor bedrijven en 25% voor kinderfeestjes en dit wordt verrekend met het totaal bedrag als de opdracht is voldaan.

Dit heeft er mee te maken, dat ik kosten heb gemaakt voor aanschaf van materialen, en dat ik voor u de tijd hebben gereserveerd, waardoor ik andere opdrachten niet hebben kunnen aannemen.

DESIGN BY PIXIE brengt op basis van uw aanvraag een offerte uit; prijsopgaaf is geldig tot max. 2 weken na offertedatum. Bevestig u per mail goed keuring voor de opdracht dan verklaart u ook akkoord met de prijsopgaaf en geldende voorwaarden.

LET OP: Uw boeking is pas definitief nadat u AKKOORD heeft gegeven per mail en retour heeft gezonden én na aanbetaling van minimaal 50% voor bedrijven en organisaties van de vastgestelde offerteprijs. Zónder schriftelijk akkoord en aanbetaling geen boeking! Na het vervullen van de opdracht wordt dit bedrag verrekend van het totaal bedrag. Voor particulieren wordt het bedrag op voorhand volledig gestort of cash betaald voor aanvang van de diensten.

REISKOSTEN:

De reiskosten worden berekend vanaf de woning van DESIGN BY PIXIE tot aan de opgegeven locatie en terug.

tenzij anders vermeld

Bovekerkestraat 174, 8680 Koekelare

Reiskosten bedragen € 0,50 per gereden kilometer
Reiskosten worden berekend aan de hand van Google Maps

PARKEERKOSTEN:

Bij betaald parkeren zijn de kosten voor de opdrachtgever.

BETALING:

Bedrijven: Binnen 30 dagen na de factuurdatum dient het verschuldigde bedrag te zijn bijgeschreven op rekening Berneel Eva op rekeningnummer (AXA) BE29-75120813-5364 Wanneer de rekening te laat betaald wordt dan ontvangt u een herinnering na een week. Na de 2e herinnering wordt de rekening verhoogd met € 15,00 administratiekosten. Bij een aanmaning wordt de rekening verhoogd met 10%. Wanneer de rekening na de aanmaning nog niet betaald, dan zal de zaak uit handen gegeven worden aan een incassobureau. Alle extra kosten die gemaakt worden door dit incassobureau zullen verhaald worden op de opdrachtgever.

Particulieren betalen het verschuldigde bedrag direct voor aanvang van de werkzaamheden contant of via Payconic aan DESIGN BY PIXIE 
Bij aankoop van producten, gelieve eerst de betaling van de offerte te doen via overschrijving, dan pas word het materiaal verstuurd  

ANNULERING:

Opdrachten kunnen uiteraard worden geannuleerd om wat voor reden dan ook.

Bij annuleren brengen wij kosten in rekening. Dit heeft er mee te maken, dat ik kosten heb gemaakt, en dat ik voor u de tijd hebben gereserveerd, waardoor ik andere opdrachten niet hebben kunnen aannemen.

 • Langer dan 4 weken voor de geboekte datum, dan is de annulering kosteloos.
 • Bij 4 weken voor de geboekte datum rekent DESIGN BY PIXIE  25% van de rekeningkosten.
 • Bij 2 weken voor de geboekte datum rekent DESIGN BY PIXIE   50% van de rekeningkosten 
 • Bij 1 week van te voren rekent  DESIGN BY PIXIE  75% van de rekeningkosten .
 • Bij 2 dagen van te voor de geboekte datum rekent DESIGN BY PIXIE  100%

Alleen bij zeer ernstige onvoorziene omstandigheden kan van bovenstaande afgeweken worden. Het betaalde bedrag word dan in de vorm van een bon opgestuurd via post of email

 • DESIGN BY PIXIE   behoudt zich het recht om een opdracht te annuleren in geval van bijvoorbeeld onterechte behandeling, ziekte of een overlijden van een familielid of dierbare. Bij een annulering zal de opdrachtgever telefonisch op de hoogte gebracht worden hiervan. DESIGN BY PIXIE  zal, indien gewenst, proberen voor vervanging te zorgen, op basis van beschikbaarheid van andere Collega's.

LOKATIE OPDRACHTGEVER EN WERKOMSTANDIGHEDEN VOOR DE SCHMINKER:

De opdrachtgever draagt zorg voor voldoende licht, de mogelijkheid tot het verversen van water, en wanneer er buiten geschminkt wordt, een overkapping bij regen en of sneeuw. Tevens zorgt de opdrachtgever voor een tafel en 2 stoelen per geboekte artiest, ook een emmer water. 
Als dit niet kan worden voorzien dan vermeld de opdrachtgever dit en kan er materiaal gehuurd worden. 

DESIGN BY PIXIE komt ongeveer een kwartier tot half uur van te voren om zich voor te bereiden op de opdracht en spullen hiervoor klaar te zetten.

Na iedere twee uur dat geschminkt wordt heeft DESIGN BY PIXIE   het recht op een 10 min. pauze.
*Bij een opdracht vanaf 3u voorziet de organisatie drinken voor de schminkster(s). 

*bij een opdracht vanaf 4u voorziet de organisatie drinken en eten voor de schminkster(s) 

Dat kan ik de vorm van een drank-en/of eetbon, broodje, warme maaltijd, blik, flesje,... 


Wanneer de eindtijd nadert en er staat nog een wacht rij met kinderen, bepaalt DESIGN BY PIXIE   welk kindje het laatste kindje is dat nog binnen de vastgestelde werktijd geschminkt kan worden.

TOEZICHT TIJDENS SCHMINKEN:

Tijdens de duur van het schminken (inclusief op- en afbouwtijd) wordt er verwacht voor de aanwezigheid van minimaal één volwassene (18+), ouder en of verzorgers die toezicht houdt op hun eigen kind(eren) en begeleidt worden tijdens het schminken.
DESIGN BY PIXIE  is geen oppas en kan in geen enkel geval aansprakelijk gesteld worden voor gebeurtenissen / voorvallen met het/de kind(eren) op de schmink locatie buiten haar eigen activiteiten.

AANSPRAKELIJKHEID:

DESIGN BY PIXIE erkent geen aansprakelijkheid voor enige allergische reacties en / of letsel aan goederen of personen direct of indirect. Alle door DESIGN BY PIXIE  gebruikte materialen zijn bijzonder huidvriendelijk, onschadelijk en getest. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat de huid wat gevoelig zou kunnen reageren. De gebruikte materialen zijn altijd schoon en worden na afloop gereinigd met antibacteriële zeep. De schmink is makkelijk te verwijderen met lauw / koud water en zeep. (tip: gebruik eventueel billendoekjes) Het is mogelijk dat er een lichte kleurzweem achterblijft, gebruik wat babyolie en anders trekt het vanzelf weer weg.


DIEFSTAL EN SCHADE:

Alle materiaal die DESIGN BY PIXIE bezit die beschadigd of gestolen word tijdens de aanwezigheid van DESIGN BY PIXIE op het evenement terrein, zal vergoed worden door de opdrachtgever. 

Bij meerdere dagen is het noodzakelijk om een locatie te voorzien waar het materiaal veilig en achter slot en grendel kan gestockeerd worden alsook bij een pauze. 

 DESIGN BY PIXIE behoudt zich het recht om mensen met een te gevoelige huid, of bijvoorbeeld het hebben van een koortslip, wondjes, snotneusjes o.i.d. niet te schminken. Dit met het oog op de hygiëne.

FOTOS OP DE WEBSITE EN COPYRIGHT:

DESIGN BY PIXIE vraagt altijd aan de ouders, verzorgers of de volwassene waarmee het kind gekomen is, toestemming om een foto te mogen maken en deze op de website te plaatsen. Uiteraard worden er geen persoonlijke gegevens bijgezet. Op deze manier kan DESIGN BY PIXIE laten zien wat zij in huis heeft en andere opdrachtgevers enthousiast maken.

Desgewenst maakt DESIGN BY PIXIE  foto's van de geschminkte kinderen en volwassenen. Deze foto's worden binnen 3 dagen per e-mail (gratis) verzonden aan de opdrachtgever.

Het is verboden om fotomaterialen, teksten of ander materiaal van DESIGN BY PIXIE  over te nemen voor eigen gebruik. Een uitzondering wordt gemaakt voor de ouders/verzorgers van het kind waarvan een foto gemaakt is.

ALGEMENE VOORWAARDEN OPDRACHTGEVER:

De opdrachtgever is verplicht zich in zijn overeenkomst met DESIGN BY PIXIE  afstand te doen van de eigen algemene voorwaarden. Alleen bij onvoorziene omstandigheden kan van bovenstaande afgeweken worden in overleg met de opdrachtgever.

PRIVACYBELEID A.V.G. VAN DESIGN BY PIXIE  :

DESIGN BY PIXIE en Schminken van kinderen. 

Ik gebruik de namen van kinderen niet bij foto's. Als u een schriftelijk toestemmingsformulier wilt ondertekenen, neem dan contact op DESIGN BY PIXIE  Op grond van de kinderbeschermingswet zal ik alleen foto's gebruiken met toestemming van ouders en de afbeeldingen worden gebruikt voor overeengekomen gebruik, zoals sociale media Facebook, Instagram en de website DESIGN BY PIXIE  en marketingdoeleinden ( banner, flyer en visitekaartejes) van mijn gerelateerde activiteiten. In dit geval Face Painting / Schminken. Ik sta ​​niet toe dat fotografen fotograferen zonder toezicht toegang krijgen tot kinderen, en een volwassene moet altijd aanwezig en in overleg aanwezig zijn. Ik keur geen fotosessies buiten het evenement of bij een kind thuis zonder toestemming en toezicht van ouders, verzorgers, familieleden goed. Elke school of evenement of festival of club die ik bijwoon, moet ervoor zorgen dat ouders, verzorgers, familieleden en anderen het beleid begrijpen. Veel evenementen bureaus, scholen en clubs hebben ook een acceptabel gebruiksbeleid voor het gebruik van foto's, waaronder het vragen aan ouders om foto's wel of niet op sociale media te delen. Als u op enig moment toestemming wilt intrekken met afbeeldingen die u mij hebt toegestaan, laat het mij dan schriftelijk weten / e-mailen ! info@designbypixie.com en ik zal alle afbeeldingen binnen 7 dagen na uw verzoek van sociale media, website verwijderen. Met betrekking tot marketingmateriaal laten we u weten in welk tijdsbestek dit kan worden gedaan om ervoor te zorgen dat alle partijen tevreden zijn. Dit beleid is te vinden via mijn toekomstige website en Facebook-pagina in het gedeelte overige en info.

Algemene voorwaarden

Design By Pixie

TARIEVEN:

Alle afgegeven tarieven zijn inclusief de gebruikte materialen en reiskosten à € 0,50 per km, opbouw/afbouwtijd. exclusief eventuele parkeerkosten tenzij het op de desbetreffende website anders vermeldt staat.
Ik hanteer een uurprijs, moet er langer gewerkt worden door omstandigheden buiten mijn wil, dan kan de prijs van de offerte verschillen met het bedrag op de factuur. 

 Bij speciale effects word de prijs voor aankoop van materiaal en toepassing ook aangerekend 

Als bron voor de reiskostenberekening wordt google maps gebruikt.

OFFERTES, OPDRACHTBEVESTIGINGEN, FACTUREN, HERINNERINGEN EN AANMANINGEN:

Offertes, opdrachtbevestigingen en facturen worden altijd per e-mail verzonden. Indien u deze liever per post wilt ontvangen kan ik u vanzelfsprekend tegemoet komen.

Offertes zijn geldig tot 14 dagen na opmaakdatum.

Herinneringen en Aanmaningen worden per e-mail en per post verzonden.


ALLE PRIJZEN VAN COLLEGA'S WORDEN ALTIJD INCL. BTW GEREKEND. 

BOEKING:

DESIGN BY PIXIE hanteert een startboeking vanaf 2 uur. Wilt u DESIGN BY PIXIE boeken voor een kortere tijd dan is dat mogelijk, echter het tarief dat u betaalt blijft gelijkt aan het tarief dat staat voor 1 uur of 1 ½ uur voor 

 ( schminken en glittertattoos ).

 afspraken per e-mail, sms en chat zijn geldende overeenkomsten. Bij voorkeur per e-mail. Deze zal 1 a 2 keer per dag gecheckt worden.

DESIGN BY PIXIE brengt 50% in rekening voor aanbetaling van de het totaal bedrag van de opdracht voor bedrijven en 25% voor kinderfeestjes en dit wordt verrekend met het totaal bedrag als de opdracht is voldaan.

Dit heeft er mee te maken, dat ik kosten heb gemaakt voor aanschaf van materialen, en dat ik voor u de tijd hebben gereserveerd, waardoor ik andere opdrachten niet hebben kunnen aannemen.

DESIGN BY PIXIE brengt op basis van uw aanvraag een offerte uit; prijsopgaaf is geldig tot max. 2 weken na offertedatum. Bevestig u per mail goed keuring voor de opdracht dan verklaart u ook akkoord met de prijsopgaaf en geldende voorwaarden.

LET OP: Uw boeking is pas definitief nadat u AKKOORD heeft gegeven per mail en retour heeft gezonden én na aanbetaling van minimaal 50% voor bedrijven en organisaties van de vastgestelde offerteprijs. Zónder schriftelijk akkoord en aanbetaling geen boeking! Na het vervullen van de opdracht wordt dit bedrag verrekend van het totaal bedrag. Voor particulieren wordt het bedrag op voorhand volledig gestort of cash betaald voor aanvang van de diensten.

REISKOSTEN:

De reiskosten worden berekend vanaf de woning van DESIGN BY PIXIE tot aan de opgegeven locatie en terug.

tenzij anders vermeld

Bovekerkestraat 174, 8680 Koekelare

Reiskosten bedragen € 0,50 per gereden kilometer
Reiskosten worden berekend aan de hand van Google Maps

PARKEERKOSTEN:

Bij betaald parkeren zijn de kosten voor de opdrachtgever.

BETALING:

Bedrijven: Binnen 30 dagen na de factuurdatum dient het verschuldigde bedrag te zijn bijgeschreven op rekening Berneel Eva op rekeningnummer (AXA) BE29-75120813-5364 Wanneer de rekening te laat betaald wordt dan ontvangt u een herinnering na een week. Na de 2e herinnering wordt de rekening verhoogd met € 15,00 administratiekosten. Bij een aanmaning wordt de rekening verhoogd met 10%. Wanneer de rekening na de aanmaning nog niet betaald, dan zal de zaak uit handen gegeven worden aan een incassobureau. Alle extra kosten die gemaakt worden door dit incassobureau zullen verhaald worden op de opdrachtgever.

Particulieren betalen het verschuldigde bedrag direct voor aanvang van de werkzaamheden contant of via Payconic aan DESIGN BY PIXIE 
Bij aankoop van producten, gelieve eerst de betaling van de offerte te doen via overschrijving, dan pas word het materiaal verstuurd  

ANNULERING:

Opdrachten kunnen uiteraard worden geannuleerd om wat voor reden dan ook.

Bij annuleren brengen wij kosten in rekening. Dit heeft er mee te maken, dat ik kosten heb gemaakt, en dat ik voor u de tijd hebben gereserveerd, waardoor ik andere opdrachten niet hebben kunnen aannemen.

 • Langer dan 4 weken voor de geboekte datum, dan is de annulering kosteloos.
 • Bij 4 weken voor de geboekte datum rekent DESIGN BY PIXIE  25% van de rekeningkosten.
 • Bij 2 weken voor de geboekte datum rekent DESIGN BY PIXIE   50% van de rekeningkosten 
 • Bij 1 week van te voren rekent  DESIGN BY PIXIE  75% van de rekeningkosten .
 • Bij 2 dagen van te voor de geboekte datum rekent DESIGN BY PIXIE  100%

Alleen bij zeer ernstige onvoorziene omstandigheden kan van bovenstaande afgeweken worden. Het betaalde bedrag word dan in de vorm van een bon opgestuurd via post of email

 • DESIGN BY PIXIE   behoudt zich het recht om een opdracht te annuleren in geval van bijvoorbeeld onterechte behandeling, ziekte of een overlijden van een familielid of dierbare. Bij een annulering zal de opdrachtgever telefonisch op de hoogte gebracht worden hiervan. DESIGN BY PIXIE  zal, indien gewenst, proberen voor vervanging te zorgen, op basis van beschikbaarheid van andere Collega's.

LOKATIE OPDRACHTGEVER EN WERKOMSTANDIGHEDEN VOOR DE SCHMINKER:

De opdrachtgever draagt zorg voor voldoende licht, de mogelijkheid tot het verversen van water, en wanneer er buiten geschminkt wordt, een overkapping bij regen en of sneeuw. Tevens zorgt de opdrachtgever voor een tafel en 2 stoelen per geboekte artiest, ook een emmer water

DESIGN BY PIXIE komt ongeveer een kwartier tot half uur van te voren om zich voor te bereiden op de opdracht en spullen hiervoor klaar te zetten.

Na iedere twee uur dat geschminkt wordt heeft DESIGN BY PIXIE   het recht op een 10 min. pauze.
*Bij een opdracht vanaf 3u voorziet de organisatie drinken voor de schminkster(s). 

*bij een opdracht vanaf 4u voorziet de organisatie drinken en eten voor de schminkster(s) 

Dat kan ik de vorm van een drank-en/of eetbon, broodje, warme maaltijd, blik, flesje,... 


Wanneer de eindtijd nadert en er staat nog een wacht rij met kinderen, bepaalt DESIGN BY PIXIE   welk kindje het laatste kindje is dat nog binnen de vastgestelde werktijd geschminkt kan worden.

TOEZICHT TIJDENS SCHMINKEN:

Tijdens de duur van het schminken (inclusief op- en afbouwtijd) wordt er verwacht voor de aanwezigheid van minimaal één volwassene (18+), ouder en of verzorgers die toezicht houdt op hun eigen kind(eren) en begeleidt worden tijdens het schminken.
DESIGN BY PIXIE  is geen oppas en kan in geen enkel geval aansprakelijk gesteld worden voor gebeurtenissen / voorvallen met het/de kind(eren) op de schmink locatie buiten haar eigen activiteiten.

AANSPRAKELIJKHEID:

DESIGN BY PIXIE erkent geen aansprakelijkheid voor enige allergische reacties en / of letsel aan goederen of personen direct of indirect. Alle door DESIGN BY PIXIE  gebruikte materialen zijn bijzonder huidvriendelijk, onschadelijk en getest. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat de huid wat gevoelig zou kunnen reageren. De gebruikte materialen zijn altijd schoon en worden na afloop gereinigd met antibacteriële zeep. De schmink is makkelijk te verwijderen met lauw / koud water en zeep. (tip: gebruik eventueel billendoekjes) Het is mogelijk dat er een lichte kleurzweem achterblijft, gebruik wat babyolie en anders trekt het vanzelf weer weg.


DIEFSTAL EN SCHADE:

Alle materiaal die DESIGN BY PIXIE bezit die beschadigd of gestolen word tijdens de aanwezigheid van DESIGN BY PIXIE op het evenement terrein, zal vergoed worden door de opdrachtgever. 

Bij meerdere dagen is het noodzakelijk om een locatie te voorzien waar het materiaal veilig en achter slot en grendel kan gestockeerd worden alsook bij een pauze. 

 DESIGN BY PIXIE behoudt zich het recht om mensen met een te gevoelige huid, of bijvoorbeeld het hebben van een koortslip, wondjes, snotneusjes o.i.d. niet te schminken. Dit met het oog op de hygiëne.

FOTOS OP DE WEBSITE EN COPYRIGHT:

DESIGN BY PIXIE vraagt altijd aan de ouders, verzorgers of de volwassene waarmee het kind gekomen is, toestemming om een foto te mogen maken en deze op de website te plaatsen. Uiteraard worden er geen persoonlijke gegevens bijgezet. Op deze manier kan DESIGN BY PIXIE laten zien wat zij in huis heeft en andere opdrachtgevers enthousiast maken.

Desgewenst maakt DESIGN BY PIXIE  foto's van de geschminkte kinderen en volwassenen. Deze foto's worden binnen 3 dagen per e-mail (gratis) verzonden aan de opdrachtgever.

Het is verboden om fotomaterialen, teksten of ander materiaal van DESIGN BY PIXIE  over te nemen voor eigen gebruik. Een uitzondering wordt gemaakt voor de ouders/verzorgers van het kind waarvan een foto gemaakt is.

ALGEMENE VOORWAARDEN OPDRACHTGEVER:

De opdrachtgever is verplicht zich in zijn overeenkomst met DESIGN BY PIXIE  afstand te doen van de eigen algemene voorwaarden. Alleen bij onvoorziene omstandigheden kan van bovenstaande afgeweken worden in overleg met de opdrachtgever.

PRIVACYBELEID A.V.G. VAN DESIGN BY PIXIE  :

DESIGN BY PIXIE en Schminken van kinderen. 

Ik gebruik de namen van kinderen niet bij foto's. Als u een schriftelijk toestemmingsformulier wilt ondertekenen, neem dan contact op DESIGN BY PIXIE  Op grond van de kinderbeschermingswet zal ik alleen foto's gebruiken met toestemming van ouders en de afbeeldingen worden gebruikt voor overeengekomen gebruik, zoals sociale media Facebook, Instagram en de website DESIGN BY PIXIE  en marketingdoeleinden ( banner, flyer en visitekaartejes) van mijn gerelateerde activiteiten. In dit geval Face Painting / Schminken. Ik sta ​​niet toe dat fotografen fotograferen zonder toezicht toegang krijgen tot kinderen, en een volwassene moet altijd aanwezig en in overleg aanwezig zijn. Ik keur geen fotosessies buiten het evenement of bij een kind thuis zonder toestemming en toezicht van ouders, verzorgers, familieleden goed. Elke school of evenement of festival of club die ik bijwoon, moet ervoor zorgen dat ouders, verzorgers, familieleden en anderen het beleid begrijpen. Veel evenementen bureaus, scholen en clubs hebben ook een acceptabel gebruiksbeleid voor het gebruik van foto's, waaronder het vragen aan ouders om foto's wel of niet op sociale media te delen. Als u op enig moment toestemming wilt intrekken met afbeeldingen die u mij hebt toegestaan, laat het mij dan schriftelijk weten / e-mailen ! info@designbypixie.com en ik zal alle afbeeldingen binnen 7 dagen na uw verzoek van sociale media, website verwijderen. Met betrekking tot marketingmateriaal laten we u weten in welk tijdsbestek dit kan worden gedaan om ervoor te zorgen dat alle partijen tevreden zijn. Dit beleid is te vinden via mijn toekomstige website en Facebook-pagina in het gedeelte overige en info.

Eva Berneel - Bovekerkestraat 174 8680 Koekelare - 0496022198

BE0656.541.629 - AXA BE29-75120813-5364 - eva@designbypixie.com

https://www.facebook.com/Evadesignbypixie